Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pele, care se află în continuare în spital, este întristat de evenimentele din Ucraina și face apel la 'pace, libertate şi iubire'

digi24
pele

Fostul atacant brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele", care se află în continuare în spital pentru a-şi trata o tumoră la colon şi o infecţie urinară, a declarat joi că se simte "trist" după izbucnirea "încă unui război" în lume şi şi-a exprimat "solidaritatea cu poporul din Ucraina" împotriva invaziei ruse, informează EFE, citat de Agerpres.

"Anii trec, dar puţine s-au schimbat de când eram copil. Tragediile pe care le-am trăit deja ar fi trebuit să ne înveţe să construim o lume mai paşnică", a precizat triplul campion mondial, în vârstă de 81 ani, reacţionând la atacul trupelor Rusiei pe teritoriul ucrainean.

"Sunt în rugăciune, îi cer lui Dumnezeu ca pacea, libertatea şi iubirea să prevaleze", a adăugat el.

Starul brazilian, considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din istorie şi mereu foarte conştient de inechitatea socială din copilărie, şi-a exprimat "solidaritatea cu poporul Ucrainei'', în mesajul său publicat pe reţelele de socializare.

"Am încă multă speranţă şi credinţă în Dumnezeu, dar inima mea este tristă să primesc vestea despre încă un război", a mărturisit el.

Fostul jucător al echipelor FC Santos şi New York Cosmos a fost internat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo în vederea continuării tratamentului pentru o tumoare de colon, de care s-a operat în septembrie anul trecut.

Luni, echipa care îl tratează a anunţat că Pele va trebui să mai stea câteva zile internat, din cauza unei infecţii urinare.

De la intervenţia chirurgicală, Pele a fost supus unor şedinţe de chimioterapie care l-au readus în mod constant la spital, ceea ce a generat nenumărate zvonuri despre starea sa de sănătate, pe care însuşi fostul fotbalist a fost nevoit să le infirme public.

Pe lângă tumoră, starea de sănătate a lui Pele s-a deteriorat în ultimii ani din cauza unor probleme la coloana vertebrală, şold şi genunchi, are i-au redus mobilitatea şi l-au forţat să s opereze, pe lângă faptul că suferă şi unele crize renale, ca de această dată.

Fostul decar al Selecao şi-a redus drastic apariţiile publice, dar rămâne totuşi foarte activ pe reţelele de socializare.

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie la scară largă în Ucraina - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut vineri dimineaţă bilanţul victimelor primei zile a invaziei Rusiei, indicând că sunt 137 de morţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.