Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pele contestă recordul lui Cristiano Ronaldo: Eu sunt cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor

adevarul.ro
pele fotbal

Legendarul fotbalist Pele și-a actualizat contul de Instagram, iar acum, alături de „Brazilian #10”, „3 x Campion Mondial”, „Fotbalistul FIFA al secolului 20” sau „Ambasador Global și Umanitarian”, a apărut și descrierea „Cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor (1.283 de goluri)”.

Citește și: Mihai Tudose: Dreapta a zis că salvează țara. Uite salvare, mânca-ți-aș! Luați cu pâine

Statisticile referitoare la cel mai prolific marcator al tuturor timpurilor continuă să suscite interes atât în rândul specialiștilor, cât și în cel al iubitorilor de fotbal.

După ce, recent, presa de specialitate a anunțat că Messi și Ronaldo ar fi depășit recordurile deținute de legendarul fotbalist brazilian Pele, au apărut imediat reacțiile care contrazic aceste realizări.

Prima dată au reacționat cei de la Santos, echipa căreia Pele și-a dedicat aproape întreaga carieră, statisticienii clubului acuzând că nu au fost luate în calcul golurile marcate de Pele în jocurile amicale.

Mai apoi, însuși Pele a reacționat, însă discret, doar prin actualizarea descrierii sale pe contul de Instagram. Astfel, alături de „Brazilian #10”, „3 x Campion Mondial”, „Fotbalistul FIFA al secolului 20” sau „Ambasador Global și Umanitarian”, a apărut și descrierea „Cel mai mare golgheter al tuturor timpurilor (1.283 de goluri)”.

Trebuie spus că atunci când, în conformitate cu statisticile oficiale, s-a anunțat că Messi a depășit recordul în privința celor mai multe goluri marcate pentru o singură echipă, Pele a fost printre primii care l-a felicitat pe argentinian, pe contul său de Facebook.

De data aceasta, reacția lui Pele, discretă, dar observată de presa internațională, a venit după ce s-a anunțat că portughezul Ronaldo ar fi depășit recordul de goluri marcate în întreaga carieră.

Statisticile oficiale îi atribuie lui Pele 762 de goluri: 642 în tricoul lui Santos, 43 cu Cosmos și 77 în echipa națională.

Există, totuși, analize actualizate conform cărora ar fi vorba doar de 756 de goluri.

Statisticienii multiplei campioane braziliene Santos susțin că au fost omise golurile marcate în campionatul Paulista, în meciurile cu selecționata militară și în partidele amicale consemnate oficial.

Luându-le și pe acestea în calcul cifra golurilor marcate ar ajunge la 1.283.

Pele are, în acest moment, 5,4 milioane de urmăritori pe Instagram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.