Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pelerina unui super-erou de pe marile ecrane a fost vândută cu aproape 200.000 $

superman

Superman este cu siguranță unul dintre cei mai populari super-eroi din lumea cinematografiei și a benzilor desenate. Poate că nu toată lumea recunoaște, însa e greu să urmărești filmele din seria Superman fără să-ți dorești, măcar pentru o clipă, să intri în costumul eroului născut pe planeta Krypton. Prin urmare, nu putem clasifica drept foarte surprinzător faptul că unul dintre cei mai înfocați fani ai lui Superman a plătit o avere pentru pelerina acestuia, nu mai departe de finalul anului trecut.

Conform unui material publicat pe aawsat.com, una din cele 6 pelerine pe care le-a purtat regretatul actor Christopher Reeve în filmul „Superman” din 1978 a fost vândută luni, 16 decembrie, 2019, la o licitație organizată de casa Julien’s, contra sumei de 193.750 mii de dolari. Este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o capă de super-erou, astfel că noul proprietar deține în acest moment recordul în această privință.

În cadrul aceleiași licitații organizate în Los Angeles, au fost puse la vânzare în jur de 400 de articole din filme. Printre „vedetele” serii s-au numărat și uniforma  purtată de Patrick Stewart în rolul celebrului Captain Jean-Luc Picard, articol vândut cu prețul de 28.800 $, costumul de Romulan al lui Leonard Nimoy purtat în „Star Trek: Deep Space Nine” (20.000 $) sau cel al vânătorului de fantome Dan Akroyd din ”Ghostbusters II” (32.000 $). Un amănunt interesant este faptul că, deși fusese inițial pe lista articolelor ce ar fi urmat să fie scoase la vânzare, pipa bravului hobbit Bilbo Baggins - interpretat de Ian Holm în trilogia „Lord of the Rings”- nu a fost totuși vândută în cadrul evenimentului.

Top lucruri interesante despre Superman

  • În primă fază, creatorii au gândit un Superman negativ. Jerry Siegel și Joe Shuster, ”părinții” lui Superman, se gândeau la crearea unui personaj cu acest nume încă din liceu, doar că era vorba de un personaj chel, mânat de intenții rele, al cărui scop în viață era să stăpânească lumea.
  • Există chiar și o serie de sloturi video Superman. Playtech este unul din cei mai populari producători de sloturi, iar mare parte din succesul de care se bucură este datorat sloturilor inspirate din filme. Vorbim despre titluri precum Gladiator, The Matrix, Green Lantern, Top Gun, Man of Steel, Hulk sau seria Superman, care au acumulat numeroși fani de la lansare. Sloturile Superman II și Superman The Movie, probabil cele mai reușite din serie, pot fi jucate și în România la Casino Casa Pariurilor - operator licențiat ONJN până în 2026.
  • De ce a ales Clark Kent să fie reporter? După cum probabil știți, majoritatea super-eroilor au identități secrete în filme, însă Superman alege să fie jurnalist cu un scop precis - acela de a fi printre primii informați în legătură cu orice evenimente ce pun viața oamenilor în pericol.
  • Nici măcar Superman nu era invulnerabil. Deși nu te-ai aștepta ca un erou denumit Superman, alias „Omul de Oțel”, să fie vulnerabil în niciun mod, creatorii personajului au stabilit ca super-eroul să-și piardă puterile în momentul în care intra în contact cu o bucată de rocă verde de pe planeta sa, intitulată Kryptonită. Mai mult decât atât, Superman putea fi rănit de arme precum Tridentul lui Aquaman sau Sabia Femeii Minune (Wonder Woman).

Când s-a născut Superman?

Cel mai popular super-erou din lumea celebrelor benzi desenate DC Comics a fost conturat de artistul canadian Joe Shuster și scriitorul american Jerry Siegel în anul 1932. Supranumit „Man of Steel” sau Kal-El, Superman a fost prezentat publicului ca fiind născut pe planeta Krypton, din părinți pământeni. Acesta se reîntoarce pe Pământ, angajându-se la ziarul Daily Planet, sub numele de Clark Kent, și nu ratează nicio ocazie pentru a ajuta diverse persoane aflate în pericol.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.