Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanșă de ironii după ce Donald Trump a dezvăluit logo-ul Forței Militare Spațiale: 'Star Trek'

BBC
logo forta aerospatiala

Logo-ul oficial al Forței Militare Spațiale dezvăluit oficial de președintele SUA Donald Trump a fost ironizat pe Twitter, iar internauții susțin că este o copie a siglei din serialul „Star Trek”, scrie Business Insider, conform Mediafax.

George Takei, unul dintre actorii care îl interpretează pe Hikaru Sulu în celebrul serial a sugerat că ar trebui să primească o compensație.

„Ne așteptăm la niște compensații pentru drepturile de autor”, a afirmat George Takei.

În schimb, un purtător de cuvânt pentru Forța militară spațială a declarat, pentru Business Insider, că simbolul „a fost folosit prima oară la începutul anului 1942 de către Forțele Aeriene ale SUA”.

Președintele Donald Trump a prezentat, vineri pe Twitter, sigla forței militare spațiale, iar reacțiile publicului au fost ironice. Internauții au spus că seamănă cu logo-ul serialului S.F. de televiziune, „Star Trek”.

Ana Birchall vorbeşte despre cum a dispus reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie pe fondul unui raport respins de fostul premier Dăncilă

„În urma consultării cu marii lideri militari, designeri și alții, am plăcerea să vă prezint noul logo pentru Forța Militară Spațială a SUA, a șasea ramură a măreței noastre armate americane”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Internauții au atras atenția asupra asemănărilor dintre logo-ul Forței Militare Spațiale și cel fictiv al Flotei Stelare din „Star Trek”. Fanii lungmetrajului spun că principalul simbol și stelelele din jurul acestuia imită sigla folosită în serialul care a debutat în anul 1966 și care a dus la crearea mai multor filme pe aceeași temă.

George Takei, actorul care l-a jucat în serial pe Hikaru Sulu, a spus pe Twitter că ar trebui să fie recunoscute drepturile de autor.

Coșmarul continuă în Turcia - Bilanțul victimelor crește de la o oră la alta: Zeci de morți și peste o mie de răniți / FOTO & VIDEO

Logo-ul „a fost folosit pentru prima oară de către Forțele Aeriene ale SUA în anul 1942”, a afirmat, pentru Business Insider, un purtător de cuvânt al Forței Militare Spațiale.

„De atunci, simbolul delta a fost utilizat cu preponderență ca emblemă în comunitatea militară spațială. Forța Militară Spațială onorează cu mândrie istoria Forțelor Aeriene”, a declarat maiorul Forței Militare Spațiale, llian Russell.

Simbolul apare și pe logo-ul Forțelor Aeriene ale SUA, predecesorul Forței Militare Spațiale. Cea din urmă s-a distins prin faptul că a devenit a șasea ramură a forțelor militare din SUA, alături de Forțele Aeriene, Pușcașii Marini, Armata, Marina și Paza de Coastă.

Trump a aprobat, în luna decembrie a anului trecut, înființarea noii ramuri a Armatei Statelor Unite, prin care a fost autorizat și bugetul Forțelor Militare Spațiale.

„Spațiul este noul câmp de luptă al lumii. Printre gravele amenințări la adresa siguranței noastre naționale, superioritatea Americii în spațiu este absolut vitală. Suntem lideri, însă nu este suficient și în curând vom conduce detașat în acest domeniu”, a spus Trump la ceremonia de semnare.

Interesul pentru această ramură a Armatei SUA a crescut la început acestui an, când mulți oameni s-au întrebat cum vor arăta uniformele.

Pe 18 ianuarie, Forța Militară Spațială a postat pe Twitter o fotografie cu noile uniforme de camuflaj. Acestea nu sunt cu mult diferite de cele ale forțelor militare ale SUA. Uniformele sunt imprimate cu ecusonul „Forțele Militare Spațiale ale SUA” și sunt în culori verzi, bej și maronii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.