Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pelerinii care vor participa la slujba Papei Francisc pe Câmpia Libertăţii de la Blaj trebuie să respecte ţinuta obligatorie impusă

facebook.com
Papa Francisc

Pelerinii care vor fi prezenți pe Câmpia Libertății de la Blaj, la vizita Papei Francisc, în 2 iunie, pot participa la slujbă doar dacă au ținută decentă, potrivit solemnității momentului, să aibă genunchii și umerii acoperiți. Animalele de companie vor fi interzise, au transmis, luni,organizatorii, potrivit mediafax.

Potrivit informațiilor publicate de organizatorii evenimentului care va avea loc la Blaj, în data de 2 iunie, pelerinii care participă la vizita Papei Francisc trebuie să fie îmbrăcați decent, cu o vestimentație care să acopere umerii și genunchii. De asemenea, pot aduce cu ei apă în sticlă de plastic, scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandwich, iar pentru copiii sub 3 ani este permis accesul în cărucior.

Citește și: După reacția acidă a lui Tudorel Toader, Rareș Bogdan iese la rampă! ‘Nu uita’

Pe Câmpia Libertății, în data de 2 iunie 2019, accesul va fi permis între orele 6.00 - 10.00, iar pentru evitarea aglomerației se recomandă sosirea din timp a pelerinilor. Intrarea se va face pe baza biletului gratuit, nominal, și a actului de identitate, în urma unui control de securitate.

Organizatorii mai spun că accesul pe Câmpia Libertății cu animale de companie este interzis.

Evenimentul începe la ora 10.00 și cuprinde Sfânta Liturghie, cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, după care va avea loc întâlnirea Sfântul Părinte cu comunitatea romă din Blaj.

Citește și: Și lui îi plac banii publici! Dezvăluire-bombă despre șeful USR: afaceri cu MAI, dar și cu prefectura lui Mazăre

În total, se estimează că la Blaj vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini, din toată ţara şi din străinătate - SUA, Canada, Italia, Franţa, Germania, Austria. Pentru cei care nu vor avea locuri pe Câmpia Libertăţii din Blaj vor fi instalate ecrane uriaşe, pe care vor putea urmări ceremonia.

Citește și: Oreste anunță „prăbușirea abisală” a PSD-ului! Imaginea făcută publică

„Pentru toţi acei pelerini care nu vor putea să aibă acces pe Câmpia Libertăţii, noi, în colaborare cu autorităţile locale am gândit locuri în care vom amplasa ecrane uriaşe, lumea va putea să urmărească în direct Sfânta Liturghie şi Beatificarea de pe Câmpia Libertăţii. În acele locuri vor fi şi preoţi disponibili pentru a susţine spiritual credincioşii prezenţi. Estimarea participării este foarte mare, tocmai de aceea am gândit şi locaţii unde aceste persoane vor fi bine primite, vor fi însoţite, vor fi informate şi ne dorim ca niciun pelerin prezent în Blaj să nu plece fără să-l vadă pe Sfântul Părinte Papa Francisc”, a declarat, luni, părintele vicar general Cristian Barta, de la Arhiepiscopiei Majoră Greco-Catolică Blaj.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.