Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peliculele 'Nanny' şi 'The Exiles' au fost recompensate cu cele mai importante premii ale Festivalului de Film Sundance

Pierpoline Films
Sundance film festival

"Nanny", un thriller fantastic despre o bonă fără acte care lucrează pentru o familie bogată din New York, a fost recompensat vineri la Festivalul de Film Sundance cu cel mai important premiu al acestei manifestări dedicate producţiei independente de film, informează AFP.

Filmul, care explorează convenţiile genului horror, folclorul african, dar şi probleme legate de rasă şi maternitate, a obţinut Marele Premiu al Juriului în cadrul secţiunii "U.S. Dramatic", conform Agerpres.

Cu Anna Diop şi Michelle Monaghan în rolurile principale, acest lunmetraj de debut al regizoarei Nikyatu Jusu, ai cărei părinţi sunt originari din Sierra Leone, spune povestea sacrificiilor făcute de Aisha, o dădacă senegaleză care îşi părăseşte ţara şi fiul pentru a încerca să-şi construiască o nouă viaţă în SUA.

Anna Diop, cunoscută şi din serialul "Titans", s-a născut în Senegal şi s-a mutat în SUA în copilărie.

La secţiunea dedicată documentarelor americane ("U.S. Documentary"), Marele Premiul al Juriului a revenit producţiei "The Exiles", care urmăreşte viaţa a trei disidenţi chinezi care au fugit după represiunea din Piaţa Tiananmen din 1989.

Un alt premiu important la Festivalul de Film Sundance - Premiul Publicului în secţiunea "U.S. Dramatic" - a fost acordat lungmetrajului "Cha Cha Cha Real Smooth", cu o distribuţie în care îi regăsim pe Dakota Johnson şi pe Cooper Raiff, care semnează şi regia şi scenariul peliculei. Filmul a fost cumpărat de Apple TV+ în timpul festivalului pentru suma de 15 milioane de dolari, fiind cel mai important contract semnat anul acesta la Sundance.

"Navalny", un documentar despre disidentul rus Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare, a câştigat Premiul Publicului în secţiunea "U.S. Documentary", dar şi "Festival Favorite Award".

Pelicula a intrat în competiţie pe ultima sută de metri la această ediţie a Festivalului, care s-a desfăşurat într-o formulă 100% virtuală din cauza pandemiei de coronavirus.

Regizorul acesteia, Daniel Roher, a subliniat că a dorit ca filmul său să declanşeze o mişcare "globală de protest" în legătură cu soarta disidentului.

Documentarul, difuzat de CNN şi HBO Max, îl urmăreşte pe Navalnîi în timpul celor cinci luni pe care acesta le-a petrecut în Germania unde s-a tratat după ce a fost otrăvit în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.