Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pemierul ucrainean a demisionat - Președintele Volodimir Zelenski a convocat Parlamentul pentru o reuniune specială

Ukrinform
Volodimir Zelenski

Prim-ministrul ucrainean Oleski Honcharuk a demisionat după ce au apărut mai multe informaţii că preşedintele Volodimir Zelenski are în vedere remanierea Guvernului, informează Reuters care citează presa locală.

Honcharuk era pe punctul de a renunţa la funcţie, au declarat surse pentru Reuters, însă nu au fost oferite mai multe detalii. În plus, nu au fost făcute comentarii de nicio parte.

Zelenski a convocat Parlamentul pentru o reuniune specială miercuri.

Preşedintele în vârstă de 42 de ani, care a promis în campanie că va pune capăt conflictului din regiunea Donbas şi că va combate corupţia, este încă politicianul preferat de electorat. Datele unui sondaj de luna aceasta arată că 51% dintre ucrainieni l-ar vota din nou, o scădere cu peste 25% faţă de septembrie 2019.

În prezent, Ucraina încearcă să obţină un împrumut de mai multe miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional, iar remanierea Guvernului ar putea afecta progresul în acest sens.

Săptămâna trecută, Honcharuk a negat că a demisionat sau că a discutat cu Zelenski despre plecarea lui din fruntea Executivului, însă funcţia pe care a preluat-o în august 2019 este în vizorul preşedintelui după ce, în ianuarie, o înregistrare în care prim-ministrul îl ironiza pe Zelenski a apărut în spaţiul public.

Miercuri, Zelenski a recunoscut că s-a întâlnit cu mai multe persoane privind postul de prim-ministru, între care şi Serhi Tihipko, om de afaceri şi politician despre care presa locală scrie că va fi propus să îl înlocuiască pe Honcharuk.

Până la o viitoare numire, viceprim-ministrul Denys Shmygal ar putea conduce interimar Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.