Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CCR: Pensiile speciale ale primarilor, neconstituționale

ccr

UPDATE 11.49: Judecătorii CCR au decis că stabilirea unor pensii speciale pentru aleșii locali este neconstituțională. Judecătorii CCR susțin că legea nu este clară, creează situații de inegalitate și nici nu prevede sursa de finanțare. Așadar, proiectul de lege se întoarce în Parlament, unde în termen de 45 de zile trebuie modificată așa încât să reflecte observațiile CCR.

Curtea Constituţională a României a discutat miercuri, 20 ianuarie, sesizarea făcută de Guvern privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, adoptată pe 21 decembrie de către Senat.

„Problema este că dacă legea aceasta intră în vigoare beneficiază de pensie şi foştii prim-secretari de partid pentru că ei aveau şi calitatea de preşedinte de consiliu judeţean”, a declarat înaintea ședinței președintele CCR, Augustin Zegrean, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, de pensii speciale ar urma să beneficieze și foștii secretarii de municipiu, care erau primarii acelor municipii. Zegrean a adăugat că se aștepta ca legea pensiilor speciale să ajungă la CCR pentru verificare, menționând că deși mulți parlamentari s-au lăudat public să vor sesiza instituția pe care o conduce, sesizarea a venit în cele din urmă din partea Executivului.

Guvernul a sesizat, pe 26 decembrie, Curtea Constituţională a României în legătură cu obiecţiuni privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene. Potrivit Executivului, sesizarea vizează încălcarea mai multor articole ale Constituției prin instituirea unor privilegii pentru anumiţi aleşi locali şi ridică problema impactului financiar al aplicării actului normativ care ar duce la un deficit bugetar peste cel agreat cu Parlamentul, de aproape 400 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.