Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensionare importantă la ÎCCJ: Judecătoarea care l-a condamnat pe Vâlcov şi l-a achitat pe Tăriceanu vrea să plece din sistem

iccj

Încă o pensionare importantă la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Judecătoarea Silvia Cerbu, care a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare şi din completul de cinci judecători care l-a achitat pe Tăriceanu, a depus o cerere de pensionare la CSM.

Judecătoarea Cerbu face parte din completul 3, complet de cinci judecători în materie penală, de la ÎCCJ. Recent, completul l-a achitat definitiv pe Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Acelaşi complet urmează să pronunţe şi o decizie definitivă în dosarul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă.

Silvia Cerbu este soția fostului procurorul DIICOT Viorel Cerbu, fost adjunct al lui Lucian Papici la Secția I a DNA. Judecătoarea a promovat la ÎCCJ în 2013, de la Curtea de Apel București. În noiembrie 2016, judecătoarea s-a remarcat prin trimiterea înapoi pentru completări a rechizitoriul întocmit de Secţia Parchetelor Militare în cazul disidentului Gheorghe Ursu, torturat de foști ofițeri de securitate. Silvia Cerbu nu era convinsă de teza că represiunea a avut un caracter generalizat şi sistematic pe toată durata regimului comunist.

Cererea de pensionare depusă de judecătoare va fi analizată de Secţia pentru judecători a CSM în şedinţa de marţi 28 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.