Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensionarii primesc mai mulți bani: Ministerul Muncii a trimis pensiile MAJORATE pentru zeci de mii de români

click.ro
pensie

Casa Națională de Pensii Publice anunță că plata drepturilor restante în urma recalculării pensiilor, potrivit Legii nr.221/2018, pentru cei care au primit decizii de recalculare, se vor achita între 11 și 15 aprilie la domiciliu sau pot fi ridicate de la oficiile poștale până pe data de 17 aprilie.

„Casa Națională de Pensii Publice face următoarele precizări referitoare la achitarea drepturilor restante cuvenite în urma recalculării pensiilor pentru beneficiarii prevederilor Legii nr.221/2018 care au primit decizii de recalculare: drepturile de pensie se achită, potrivit calendarului de plată, în intervalul 01 - 15 ale lunii în curs, iar deciziile de recalculare pentru persoanele care beneficiază de prevederile Legii nr.221/2018 au fost emise după tipărirea mandatelor aferente lunii aprilie a.c.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

Astfel, transmite sursa citată, diferențele se vor plăti separat, în perioada 11- 15 aprilie, prin mandate postale (nu pe card), iar cei care nu sunt găsiți acasă își pot ridica drepturile până pe data de 17 aprilie de la oficiile poștale de care aparțin.

„Casa Națională de Pensii Publice aduce la cunoștință că, în luna aprilie 2019, pensiile celor care au primit deciziile de recalculare se achită în cuantumul anterior recalculării, urmând ca diferențele reprezentând drepturi restante, calculate pentru perioada 1.10.2018 – 30.04.2019, să fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, în intervalul 11.04.2019 - 15.04.2019, prin intermediul factorilor poștali. În cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu de factorii poștali, sumele reprezentând drepturile restante pot fi ridicate de la ghișeele poștale de care aparțin până la data de 17 aprilie 2019”, se mai arată în comunicatul MMJS.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Potrivit sursei citate, această modalitate de plată a diferențelor se aplică atât pensionarilor care primesc drepturile prin C.N. Poșta Română S.A, cât și celor care primesc drepturile prin cont bancar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.