Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagon: 'SUA au desfăşurat două baterii antiaeriene Patriot suplimentare în Polonia'

Pentagon
Pentagon Departament of Defence

SUA au desfăşurat două baterii antiaeriene Patriot suplimentare în Polonia, în conformitate cu angajamentul lor de a apăra teritoriul ţărilor membre ale NATO, a declarat miercuri un înalt responsabil al Pentagonului, informează AFP.

Aceste baterii antiaeriene, de obicei staţionate în Germania, au fost repoziţionate "la cererea" guvernului polonez, a precizat acest înalt responsabil sub acoperirea anonimatului.

"Cele două baterii Patriot sunt de acum repoziţionate în Polonia. Nu vom spune unde sunt. Însă ele sunt în Polonia şi sunt în serviciu", a declarat responsabilul, potrivit Agerpres.ro.

Bateriile antiaeriane Patriot sunt capabile să contracareze şi să distrugă rachete balistice, avioane sau rachete de croazieră. Ele sunt utilizate la scară largă în Orientul Mijlociu.

"Este vorba de o desfăşurare strict defensivă, întreprinsă în scop preventiv, pentru a contracara orice ameninţare potenţială împotriva noastră sau împotriva forţelor aliate", a subliniat responsabilul, amintind de angajamentul preşedintelui american Joe Biden de a respecta articolul 5 al cartei NATO, care obligă toţi membrii săi să vină în ajutorul unui aliat în caz de atac.

Acest anunţ intervine la o zi după ce Washingtonul a respins propunerea Varşoviei de a trimite avioanele sale Mig-29 armatei americane pentru ca acestea să fie predate Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.