Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul a renunţat la un proiect de interceptare de rachete dezvoltat de Boeing

pentagon

Pentagonul a anunţat miercuri că a renunţat la un proiect de interceptare de rachete dezvoltat de Boeing, citând ''probleme de concepţie tehnică'' şi a lansat o licitaţie pentru crearea unui interceptor de nouă generaţie, relatează AFP potrivit Agerpres.

Ministerul Apărării al SUA '' va rezilia actualul contract cu Boeing pentru dezvoltarea vehiculului extra-atmosferic de nouă generaţie (Redesigned Kill Vehicle, RKV) începând cu 22 august, din cauza unor probleme de proiectare'', a indicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Robert Carver.

"Încetarea acestui program a fost decizia responsabilă de luat", a declarat secretarul adjunct al Apărării pentru Cercetare şi Inginerie, Michael Griffin. ''Uneori apar probleme atunci când dezvoltăm noi programe'', a explicat el.

În decembrie 2018, agenţia de apărare anti-rachetă a Pentagonului a ajuns la concluzia că ''unele elemente critice'' ale proiectului RKV nu îndeplinesc criteriile cerute, a menţionat de asemenea locotenentul colonel Carver.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.