Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul anunță o schimbare de strategie a Occidentului: Ucraina a primit avioane, piese de schimb și armament greu

abc27.com
john kirby pentagon

Ucraina a primit avioane de vânătoare și piese de schimb pentru avioanele avariate avioane pentru a-și consolida forțele aeriene  a declarat marți Pentagonul, refuzând să precizeze numărul de avioane sau țările care au trimis aceste echipamente.

Citește și: SUA pregătesc un nou pachet de ajutor pentru Ucraina : 800 de milioane de dolari și armament greu

Anunțul vine la o săptămână după ce președintele american Joe Biden a dezvăluit un pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Kiev, inclusiv armament greu, informează France24.

Mișcările indică o schimbare de strategie în Occident, care a refuzat inițial să ofere Ucrainei armament greu pentru a evita o reacție a Rusiei, care putea considera trimiterea de armament greu drept o implicare directă în război.

Forțele ucrainene „au la dispoziție în acest moment mai multe avioane de luptă decât în ​​urmă cu două săptămâni”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

„Forțele ucrainene au primit platforme și piese suplimentare de schimb pentru a-și putea crește dimensiunea flotei”, a spus el.

Kirby nu a precizat tipul de aeronave livrate armatei ucrainene, care solicită de câteva săptămâni Occcidentului să trimită avioane de luptă, dar a sugerat că acestea sunt de fabricație rusă.

Este vorba despre avioane de vânătoare de tip MiG-29 de fabricaţie rusă, pe care Kievul le cere de la începutul războiului şi de care dispun o mână de ţări din Europa de Est.

Polonia a propus să transfere avioane de acest tip printr-o bază americană, la începutul lui martie, însă Statele Unite s-au opus atunci, de teamă că Rusia ar fi acuzat o implicare prea mare a NATO în Războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.