Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul anunţă uciderea unui înalt responsabil al grupării Statul Islamic într-un raid în Siria

siria border

Pentagonul a anunţat joi uciderea, într-un raid efectuat în Siria la jumătatea lunii iunie, a unui înalt responsabil al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), transmite AFP. 

Tareq ben Tahar al-Awni al-Harzi a fost ucis în timpul unui atac aerian al coaliţiei internaţionale, pe 16 iunie, la Shadadi, în provincia Hassake din nord-estul Siriei, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis. 

Tareq al-Harzi este fratele lui Ali al-Harzi, care se ocupa cu recrutarea luptătorilor pentru gruparea jihadistă şi a cărui moarte Pentagonul a anunţat-o după un raid efectuat la Mosul, în nordul Irakului. Tareq al-Harzi era responsabil cu strângerea de fonduri, recrutarea luptătorilor SI şi cu achiziţionarea şi transportul de arme din Libia către Siria, a menţionat Davis. 

''Moartea sa va reduce capacitatea grupării Statul Islamic de a integra combatanţi străini în luptele din Siria şi Irak şi de a deplasa oameni şi armament între Siria şi Irak'', a mai precizat reprezentantul Pentagonului. 

Tareq al-Harzi era de naţionalitate tunisiană şi fusese condamnat în contumacie la 24 de ani de închisoare, pentru terorism, de autorităţile de la Tunis.
Conform unei surse apropiate Pentagonului, el era unul dintre liderii SI în zona frontierei dintre Turcia şi Siria. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.