Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul asigură Turcia că nu va crea o armată în Siria

pentagon

Departamentul Apărării Statelor Unite a dat asigurări miercuri că nu intenţionează să creeze în Siria o nouă armată sau trupe convenţionale de grăniceri, informează Reuters, potrivit agerpres.ro

După reacţia Turciei la planurile SUA de a pregăti luptători pentru securitatea internă a Siriei, inclusiv kurzi, Pentagonul a dat publicităţii un comunicat în care arată: "SUA continuă să pregătească forţe locale de securitate în Siria. Pregătirea are scopul de a întări securitatea persoanelor dezrădăcinate care revin în comunităţile lor devastate. De asemenea, este esenţial ca ISIS (Statul Islamic - n. red.) să nu se poată ridica din nou în zonele eliberate şi neguvernate. Nu este vorba de o nouă 'armată' sau forţă de 'grăniceri' convenţională". 

Miercuri, guvernul de la Ankara a avertizat că va răspunde imediat oricărei ameninţări din Siria, unde coaliţia condusă de Statele Unite îşi anunţase intenţia de a înfiinţa o armată cu un efectiv de 30.000 de combatanţi, în colaborare cu Forţele Democratice Siriene (SDF). Liderul SDF este miliţia kurdă YPG, considerată de Turcia o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, organizaţie teroristă atât potrivit Turciei, cât şi Uniunii Europene şi Statelor Unite. 

În aceeaşi zi, secretarul de stat american, Rex Tillerson, a lăsat să se înţeleagă că strategia SUA în Siria presupune menţinerea unei prezenţe militare americane pe durată nedeterminată, în cadrul eforturilor mai extinse de a împiedica refacerea Statului Islamic, de a pregăti diplomatic o posibilă retragere a preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, şi de a opri influenţa Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.