Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul face anunțul care îi dă fiori lui Putin: ce arme ar putea să mai trimită americanii în Ucraina, după tancurile Abrams

Agerpres - Reuters
Pentagon

Administrația americană nu intenționează să excludă niciun tip de armament din livrările sale de arme către Ucraina, a declarat joi purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, comentând despre posibilele viitoare livrări de arme pentru guvernul de la Kiev.

"Nu știu dacă am trasat vreodată o linie. Nu vom scoate nimic de pe masă aici. Am dat sisteme de capacitate de apărare aeriană. (...) În ceea ce privește ceea ce urmează, nu am de gând să mă antepronunț asupra unor pachete care nu au fost anunțate sau asupra unor decizii ale președintelui sau ale secretarului (apărării)", a spus ea, întrebată dacă este posibilă livrarea de avioane de luptă F-16 către Kiev, întrucât acestea ar putea fi necesare pentru a oferi sprijin aerian tancurilor Abrams fabricate în SUA.

Rugat să comenteze declarațiile Rusiei privind riscurile de a furniza Kievului noi arme,  oficialul de la Pentagon a răspuns că Washingtonul nu consideră aceste măsuri ca fiind o escaladare.

"Am mai auzit acest subiect de discuție din partea lor când era vorba de Javelins [sisteme antitanc] pe care le dădeam, sau de HIMARS [sisteme de rachete cu lansare multiplă], iar apoi de Patriot [sisteme de apărare aeriană]. Totul pare, cred că este o escaladare, eu nu văd așa ceva", a spus ea. "Nu văd sprijinul nostru pentru Ucraina ca pe o escaladare, deloc".

Joe Biden a declarat miercuri de la Casa Albă că tancurile vor "spori capacitatea Ucrainei de a-şi apăra teritoriul şi de a-şi atinge obiectivele strategice".

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și alți oficiali ruși au subliniat pericolul ca armele occidentale destinate Ucrainei să se răspândească în alte regiuni. Ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, a avertizat că militarizarea occidentală a Ucrainei amenință în mod direct securitatea europeană și globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.