Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul nu a descoperit vreo ameninţare după ce a verificat antecedentele militarilor saudiţi formaţi pe teritoriul american

pentagon

Pentagonul nu a descoperit vreo ameninţare după ce a verificat antecedentele tuturor militarilor saudiţi formaţi pe teritoriul american, la două săptămâni după ce un aviator saudit a ucis trei militari americani la Pensacola, în Florida, relatează AFP, potrivit news.ro.

Identităţile, activităţile trecute şi comentariile pe reţele de socializare ale celor aproximativ 850 de militari saudiţi aflaţi în formare în baze americane au fost verificate minoţios, a anunţat joi însărcinatul la Pentagon cu infrmaţii şi securitatea Garry Reid.

”Putem anunţa că nicio informaţie care să anunţe un scenariu al unei ameninţări imediate nu a fost descoperită”, a declarat el presei.

Ancheta FBI continuă cu privire la atacul armat de la Pensacola, unde un membru al Forţelor aeriene saudite a deschis focul cu o armă de mână într-o sală de cursuri, în baza aeronavală a Marinei americane (US Navy), omorând trei oameni şi rănind alţi opt înainte de a fi ucis de poliţie.

Citește și: SURSE - PLANURILE lui Ciolacu pentru Congresul PSD

Înainte de atac, el a publicat pe Twitter mesaje ostile faţă de Statele Unite, potrivit SITE,un grup care supraveghează mişcări jihadiste.

Anchetatorii americani încearcă să afle dacă atacatorul saudit a acţionat singur.

Antrenamentul operaţional al militarilor saudiţi, suspendat la două zile după atac, ar putea să fie reluat, însă operaţiunile urmează să fie diminuate puternic în perioada sărbătorilor de la sfârşitul anului, a precizat un oficial de rang înalt de la Pentagon care a cerut protecţia anonimatului.

Aproximativ 5.000 de militari străini sunt formaţi în prezent în Statele Unite, inclusiv cei 850 de saudiţi, în toate armele. US Navy formează aproximativ 300.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.