Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul sprijină iniţiative private ale foştilor combatanţi care încearcă să-i ajute pe foștii aliați afganii

Cheraw Chronicle
Pineapple Express militari americani Kabul afganistan

Pentagonul sprijină iniţiative private ale foştilor combatanţi care încearcă să-i ajute pe afganii aflaţi în situaţia de a-şi părăsi ţara, unde talibanii au preluat puterea în urmă cu o lună, a anunţat luni purtătorul de cuvânt John Kirby, informează agenţia France Presse.

Ministrul apărării american Lloyd Austin ''împărtăşeşte îngrijorarea pe care multe dintre aceste grupuri ale foştilor combatanţi şi aceşti veterani o au cu privire la aliaţii noştri afgani care încă se află acolo şi care vor să părăsească ţara. Credem că avem o obligaţie sacră faţă de cei care ne-au ajutat timp de 20 de ani'', a indicat Kirby într-o conferinţă de presă.

Numeroşi foşti militari americani care au luptat în Afganistan au ţinut legătura în continuare cu colegii lor din armata afgană sau cu interpreţii afgani.

Foşti militari din forţele speciale americane s-au deplasat la Kabul pentru o misiune neoficială, pe care au numit-o 'Pineapple Express', pentru a-i extrage din Afganistan pe foştii soldaţi de elită afgani şi pe interpreţi.

John Kirby a rămas vag în legătură cu maniera în care Pentagonul ar intenţiona să continue să sprijine aceste grupuri. ''Nu există rol militar activ în aceste eforturi'', a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.