Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul vânează islamişti

pentagon

Pentagonul vânează islamişti. Armata americană a întreprins joi un raid aerian în Siria care l-a vizat în mod direct pe "Jihadi John", cetăţean britanic din gruparea Statul Islamic (SI) văzut în înregistrările video ale organizaţiei în care executa prizonieri, a anunţat joi Pentagonul, relatează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a indicat că nu se ştie deocamdată dacă ''Jihadi John'', pe numele său adevărat Mohammed Emwazi, a fost ucis. ''Suntem pe cale de a evalua rezultatele operaţiunii în această noapte (de joi spre vineri) şi vom oferi informaţii suplimentare în mod corespunzător'', a declarat Cook într-un comunicat.

Potrivit Reuters, un oficial american a declarat sub protecţia anonimatului că probabil Emwazi a murit în bombardament, dar a avertizat că este prea devreme să se stabilească aceasta în mod precis.

Pentagonul a precizat că bombardamentul a avut loc la Raqa, oraş sirian ce este de facto capitala Statului Islamic, ''califatul'' autoproclamat al organizaţiei extremiste în nordul Siriei. Dacă se va confirma moartea lui ''Jihadi John'', aceasta ar reprezenta o etapă importantă în campania condusă de SUA împotriva grupării extremiste şi ar surveni la mai mult de un an după ce preşedintele Barack Obama a promis că se va face dreptate după uciderea unor ostatici americani.

Canalul de televiziune CNN şi cotidianul Washington Post, citând responsabili americani, afirmă că atacul a fost întreprins cu o dronă şi că ţinta fusese reperată în urmă cu mai multe zile de către serviciile secrete americane, menţionează AFP.

''Emwazi, cetăţean britanic, a apărut în înregistrări video în care este arătată moartea jurnaliştilor Steven Sotloff (american), James Foley (american) şi Kenji Goto (japonez), a angajaţilor din domeniul umanitar Abdul-Rahman Kassig (american), David Haines (britanic) şi Alan Henning (britanic), precum şi a altor ostatici'', se precizează în comunicat.

Îmbrăcat în negru, cu o cagulă ce-i acoperea chipul, mai puţin ochii şi nasul, ''Jihadi John'' a devenit simbolul ameninţării reprezentate de Statul Islamic şi unul dintre cei mai căutaţi indivizi din lume, notează Reuters. În înregistrările video, el vorbea o limbă engleză cu accent londonez, precizează DPA.

Emwazi, programator informatic din Londra, s-a născut în Kuweit în 1988, într-o familie apatridă de origine irakiană. Părinţii săi s-au mutat în Marea Britanie în 1993, după ce au pierdut orice speranţă de a obţine cetăţenia kuweitiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.