Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru a crește rata de vaccinare, Bulgaria oferă recompense în bani

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Prim-ministrul bulgar Kiril Petkov a anunțat că persoanele în vârstă care se vaccinează cu COVID-19 vor fi eligibile pentru o recompensă în bani, ca parte a campaniei guvernului de a crește rata de vaccinare, cea mai scăzută din Uniunea Europeană, anunță Reuters.

Petkov, care a preluat funcția în această lună, a declarat că fiecare bulgar pensionar va primi o plată unică de 75 de leva (43,40 dolari) în plus față de pensia lor în următoarele șase luni, atunci când se vaccinează cu prima sau a doua doză. Pensionarii care au primit deja trei vaccinuri vor fi, de asemenea, eligibili.

Guvernul lansează, de asemenea, o campanie de informare pe scară largă pentru a-i convinge pe bulgarii sceptici să se vaccineze și să evite un nou val de coronavirus care, potrivit lui Petkov, ar putea lovi încă de la jumătatea lunii ianuarie.

"Prioritatea guvernului nostru nu este ca un număr cât mai mare de oameni să moară din cauza COVID, ci să ușureze presiunea asupra spitalelor și, în principal, să îi protejeze pe vârstnici, care sunt cei mai expuși la risc", a declarat Petkov într-o declarație televizată.

Bulgaria este cea mai puțin vaccinată națiune din cele 27 de state membre ale UE, doar 27% din populația adultă fiind complet inoculată. Țara are cele mai mari rate de deces legate de COVID-19 din blocul comunitar.

Petkov a declarat că speră ca noul stimulent să ajute țara balcanică să vaccineze aproximativ 300.000 de bulgari cu vârsta de peste 65 de ani până la sfârșitul lunii ianuarie.

Joi, Bulgaria a raportat 1.463 de noi infecții, în scădere față de vârful înregistrat în octombrie, și 56 de noi decese. Până în prezent, pandemia a ucis 30.359 de persoane în această țară cue 7 milioane de locuitori.

Aproximativ 16.500 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la peste 3,6 milioane, potrivit datelor Ministerului Sănătății, informează mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.