Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru a începe o contraofensivă, Ucraina are nevoie de avioane F-16, Gripen sau Tornado - Reznikov

Saab 39 Gripen

Forțele armate ale Ucrainei au nevoie de avioane de luptă F-16, Gripen sau Tornado pentru a lansa o contraofensivă, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, într-un interviu pentru La Repubblica.

Ministrul a declarat că partenerii ucraineni de la ultima reuniune Rammstein au înțeles că factorul timp este de o importanță crucială.

"Pentru a rupe dominația rusă pe cerul teritoriilor ocupate și pentru a lansa o contraofensivă, avem nevoie de F-16, sau de Gripen, sau de Tornado-urile italiene... nu contează ce model, atâta timp cât sunt moderne și au cele mai noi radare", a adăugat el.

F-16

Avionul de vânătoare american F-16 este un avion multifuncțional care poate fi folosit atât pentru bombardament, cât și pentru apărare aeriană.

În plus, avionul de vânătoare F-16 poate opera în condiții de interferență radioelectronică și atunci când folosește sisteme de apărare aeriană.

Gripen

Saab JAS 39 Gripen este un avion de vânătoare multifuncțional de generația a patra.

În mod oficial, JAS 39 Gripen aparține clasei de vânătoare, dar a fost dezvoltat ca o aeronavă multifuncțională versatilă și poate fi utilizat efectiv în diverse scopuri. Abrevierea JAS înseamnă Jakt (luptător) Attack (atac) Spaning (recunoaștere).

JAS 39 Gripen are o bună echilibrare în timpul zborului supersonic și caracteristici ridicate de decolare și aterizare.

Tornado

Tornado-IDS sunt proiectate pentru sprijin aerian direct și izolarea zonei de luptă, combaterea avioanelor inamice la sol și pentru dominarea în aer, interceptarea țintelor aeriene și asigurarea apărării aeriene, lovirea țintelor navale, efectuarea de recunoașteri.

Reamintim că, anterior, președintele american Joe Biden a declarat că Ucraina "acum nu are nevoie" de avioane de luptă americane F-16.

În plus, Polonia și-a anunțat disponibilitatea de a-i învăța pe ucraineni cum să piloteze F-16 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.