Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru a preveni o contaminare cu COVID-19, Joe Biden va participa mai puţin timp la cina corespondenţilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden va participa mai puţin timp decât era iniţial prevăzut la cina corespondenţilor de la Casa Albă, ce se va desfăşura sâmbătă, pentru a preveni o contaminare cu COVID-19 la acest eveniment, relatează joi agenţia EFE.

După cum a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, Biden nu va fi prezent la dineul din salonul hotelului Hilton din Washington, unde se vor reuni circa 2.600 de persoane. Dar preşedintele va veni la final pentru a asculta monologul umoristului Trevor Noah şi pentru a-şi susţine propriul discurs.

În mod tradiţional, în intervenţia lor la acest eveniment preşedinţii americani glumesc despre viaţa politică de la Washington. Preşedintele Donald Trump nu a participat niciodată la cina corespondenţilor. Biden ţine totuşi să fie acum prezent, chiar şi pentru puţin timp, tocmai pentru a marca un contrast în raport cu predecesorul său, a sugerat Psaki, potrivit Agerpres.ro.

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, a fost testată marţi pozitiv la COVID-19, după ce şi alte persoane din cercul apropiat lui Biden s-au infectat, inclusiv purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.

Epidemiologul şef al SUA, Anthony Fauci, care miercuri a estimat că Statele Unite au ieşit din faza pandemiei COVID-19, a anunţat în aceeaşi zi că nu va participa la cina corespondenţilor din cauza riscului de infectare.

Citește și: Dr. Anthony Fauci: SUA au depășit faza pandemiei COVID-19

Asociaţia Corespondenţilor de la Casa Albă a anunţat că participanţii la evenimentul de sâmbătă trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă şi să prezinte un test antigen negativ efectuat în aceeaşi zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.