Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru că românii nu se mai vaccinează, Guvernul începe să vândă dozele de vaccin: primul pas a fost făcut

alephnews.ro
covid vaccin

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se creează cadrul legal pentru revânzarea unor doze de vaccin anti-COVID, Ministerul Sănătăţii fiind abilitat să încheie contracte cu alte state în acest sens, a anunţat, miercuri, secretarul de stat Monica Althamer, arată Agerpres.

"A fost aprobată o ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri referitoare la valorificarea unor doze de vaccin anti-COVID-19. Conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziţionării de vaccin anti-COVID-19, la fel ca şi celelalte state, România poate revinde sau poate dona doze de vaccin. Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi creează cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor doze şi abilitează Ministerul Sănătăţii pentru a încheia, în numele statului român, contracte cu alte state. Sumele rezultate din revânzare se fac venituri la bugetul de stat", a explicat Monica Althamer într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Doar 32.077 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

32.077 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.594.058 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei, din care 4.271.102 cu schema completă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, miercuri, la ora 17.00, situaţia vaccinărilor în România este următoarea: număr de doze administrate în ultimele 24 de ore împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech 22.051, Moderna 1.654, AstraZeneca 1.173, iar Johnson&Johnson 7.199.

În ultimele 24 de ore au fost 11 reacţii la vaccinare.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, este de 16.450.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.