Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentru prima dată în istorie, masa tuturor construcţiilor realizate de oameni a depășit biomasa de pe Terra

terra

Pentru prima dată în istorie, masa tuturor construcţiilor realizate de oameni - inclusiv clădiri, şosele şi aparatură - urmează să depăşească masa totală a materiei vegetale şi animale de pe Terra, potrivit unui studiu publicat de revista Nature, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Cercetarea, realizată de Weizmann Institute of Science din Israel, susţine că omenirea şi Pământul se află la ''un moment de cotitură'' în 2020, când masa întregii materii produse de om a ajuns egală cu masa florei şi faunei, cum ar fi copacii, plantele, animalele, bacteriile şi ciupercile.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Institutul, situat la sud-est de Tel Aviv, estimează că masa materiei produse de mâna omului va fi de două ori mai mare decât cea a biomasei până în 2040.

Până atunci, ''jungla'' din beton, oţel şi plastic creată de oameni este preconizată să cântărească cel puţin două teratone.

''Bineînţeles, este imposibil să cântăreşti toată materia de pe Terra, ceea ce înseamnă că datele prezentate sunt cele mai bune estimări posibile, cu o abatere de plus sau minus şase ani'', a precizat cercetătorul principal Ron Milo, profesor de ştiinţe ale mediului şi plantelor în cadrul Weizmann Institute.

Acesta a spus că studiul este, după ştiinţa sa, primul care compară masa fabricată de om cu biomasa.

Rezultatele cercetării ''demonstrează cât de mult s-a extins amprenta noastră globală peste ''măsura de la pantof'', a spus Milo.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP .

''Sperăm că odată ce avem toate aceste date şocante în faţa ochilor, putem, ca specie, să ne asumăm responsabilitatea'', a mai spus acesta.

Prin asumarea responsabilităţii, a declarat cercetătorul pentru DPA, se înţelege conştientizarea faptului că noi, oamenii, suntem jucătorii dominanţi, care ar trebui să se gândească la modalităţi de a avea mai bine grijă de biosfera planetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.