Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Penurie de echipamente în armata rusă: Rusia se confruntă cu o înrăutățire a capacităților contrabaterie

The Guardian
artilerie

Forțele ruse se confruntă cu o înrăutățire a capacităților contrabaterie din cauza penuriei tot mai mari de echipamente, a raportat Ministerul Apărării din Regatul Unit pe 17 iulie.

Potrivit raportului, capacitatea de supraviețuire a trupelor terestre rusești se bazează pe detectarea artileriei ucrainene și lovirea împotriva acesteia. Cu toate acestea, analiza serviciilor secrete britanice a spus că Rusia se confruntă cu o penurie tot mai accentuată de radare de contrabaterie ZOOPARK-1M.

Puține dintre radarele ZOOPARK desfășurate în Ucraina sunt probabil să rămână operaționale, a estimat Ministerul Apărării din Regatul Unit, subliniind recenta distrugere a unui astfel de radar la începutul lunii iulie.

Raportul spunea că lipsa prevederilor pentru contrabaterie a fost una dintre principalele plângeri ale generalului-maior Ivan Popov, recent demis, până nu demult comandantul Armatei 58 Combinate a Rusiei (58 CAA).

După cum a scris Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) pe 16 iulie, Popov se numără printre câțiva comandanți ruși care ar fi fost revocați din posturile lor nu cu mult timp în urmă.

Alți ofițeri demiși ar putea include generalul-maior Vladimir Seliverstov și generalul-maior Alexander Kornev din forțele aeriene ruse, deși ISW recunoaște că informația nu a fost confirmată oficial.

Unitățile acestor generali aparțin celor mai de succes de pe câmpul de luptă. De exemplu, a 58-a CAA a desfășurat contraofensive relativ reușite în regiunea Zaporizhzhia, în timp ce trupele Seliverstov îl apără pe Bakhmut împotriva forțelor ucrainene, au scris analiștii britanici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.