Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Penurie de medicamente și consumabile în Rusia: e afectat inclusiv avortul medicamentos

pharmajet.com
ac ace ac seringă injectie

Fiecare al cincilea laborator clinic și biologic din Rusia a rămas fără echipamente, reactivi sau consumabile, iar livrările de acolo s-au oprit complet. Jumătate dintre laboratoare s-au confruntat cu întreruperi de aprovizionare, scrie publicația Vedomosti, relatează Moscow Times.

Doar 5,4% dintre angajații instituțiilor chestionate de Aktion Medicine nu au observat probleme cu aprovizionarea. Creșterea timpului de livrare a fost raportată de 63,1% dintre respondenți. 18,5% dintre participanții la sondaj au declarat că laboratoarele lor au fost nevoite să treacă la noi producători și distribuitori. 16,2% au avut dificultăți de plată.

Locuitorii din Rusia s-au confruntat deja cu urme de penurie. Unul dintre pacienții policlinicii din Moscova a declarat pentru publicație că nu a putut primi o trimitere de la medic pentru un test de sânge general din cauza lipsei reactivilor. Probleme similare sunt observate și în alte instituții medicale.

Medicul șef al rețelei de clinici veterinare din Moscova "Alice" Yan Muzalevskiy a menționat că în clinicile veterinare acum analizele biochimice se fac numai în cazuri de urgență.

Ziarul subliniază că 97% din produsele necesare în viitor pot fi înlocuite în detrimentul producătorilor asiatici.

Anterior, fondatorul și directorul general al centrului științific de cercetare genetică moleculară al DNAOM Andrey Isaev a declarat că în Federația Rusă diagnosticarea de laborator este dependentă în proporție de 90% de bunurile importate. „De exemplu, un test de sânge general: majoritatea eprubetelor și reactivilor pe care i-am achiziționat în străinătate. Ace , de asemenea, în țara noastră nu fac ace deloc. Sistemele interne de testare pentru diagnosticarea nivelului hormonilor, pentru analiza markerilor tumorali și a infecțiilor nu sunt atât de precise și nu le-am cumpărat, preferând calitatea americană, europeană și japoneză.”

Vladimir Akhutin, directorul general al clinicii Allegro, a adăugat că stomatologii ruși sunt foarte dependenți de produsele importate. Potrivit lui, nu există analogi ruși pentru multe materiale sau sunt de calitate scăzută. „Ace, mănuși, material de umplere, mase ceramice, material de turnare, consumabile pentru endodontie - absolut tot ce se importă. După epuizarea stocului disponibil de materiale și unelte de la furnizori, vom îndepărta în principal dinții și vom pune obturații din silicină și silidonte. Puteți uita de stomatologia estetică pentru totdeauna. Desigur, există implanturi și bretele interne, însă nu voi comenta calitatea lor.”

La mijlocul lunii mai, a devenit cunoscut faptul că în Rusia a existat o lipsă de medicamente pentru avortul medicamentos în stadiile incipiente. Acest lucru se datorează dificultăților de furnizare a substanței active franceze mifepristone. Dacă în viitorul apropiat problema nu este rezolvată, pentru a pune capăt sarcinii, femeile din Rusia vor fi forțate să se supună unei proceduri de chiuretaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.