Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pep Guardiola nu vrea ca Manchester City să fie considerată favorită la câştigarea Ligii Campionilor

www.gsp.ro
Pep Guardiola

Pep Guardiola s-a declarat luni onorat că numeroși observatori plasează echipa sa Manchester City printre favorite la câștigarea Ligii Campionilor în acest sezon, dar antrenorul spaniol consideră că ''cetățenii'' nu au demonstrat încă nimic, anunţă Agerpres. După un debut de sezon excepțional, Manchester City se află în fruntea Premier League și este deja calificată pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. Echipa din Manchester, care marți joacă acasă cu Feyenoord, are și 18 meciuri fără înfrângere în toate competițiile la un loc.

Antrenorul lui Napoli, Maurizio Sarri, învins de două ori în Liga Campionilor de City, sau cel al lui Leicester, Claude Puel, sunt ultimii doi tehnicieni care au afirmat că echipa lui Guardiola este în acest moment cea mai bună din Europa. ''Le mulțumesc amândurora'', a reacționat tehnicianul spaniol. ''Pentru Manchester City, o echipă care încă trebuie să scrie istorie la nivel european, este o mare victorie. Asta nu înseamnă că noi suntem favoriți la câștigarea Ligii Campionilor, dar e bine, asta înseamnă că am făcut bine unele lucruri''.

''Evident că oamenii spun că echipele favorite sunt FC Barcelona, Bayern Munchen, Real Madrid sau altele. Faptul că oamenii ne plasează printre ei este o mare onoare. Însă asta nu înseamnă că am făcut ceva deosebit, pentru că nu este cazul'', a adăugat el.

Guardiola a insistat și pe numărul de accidentați din echipa sa, în timp ce Manchester City va trebui să dispute 13 meciuri până pe 2 ianuarie: ''Nu avem un efectiv mare'', a spus el cu regret. ''Este păcat că l-am pierdut pe Vincent Kompany pentru o lună și jumătate și acum pe John Stones (absent între 4 și 6 săptămâni — n.r.). Pentru ca să câștigi trofee ai nevoie de toată echipa, mai ales de jucători importanți precum John și Vinny''.

Cu un asemenea calendar în luna care vine, antrenorul lui City, care are 8 puncte avans în Premier League față de cea mai apropiată urmăritoare a sa, vecina Manchester United, ar putea apela la jucători tineri, precum mijlocașul englez Phil Foden (17 ani), mijlocașul spaniol Brahim Diaz (18 ani) sau fundașul englez Tosin Adarabioyo (20 ani). ''Ei sunt pregătiți, altfel nu s-ar fi antrenat în fiecare zi cu noi'', a subliniat Guardiola. ''Ei sunt aici pentru că au o șansă să joace alături de noi''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.