Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pepiniera Frăţiei Musulmane descoperită în mijlocul Europei: Grădiniţa care îi educa pe copii să lupte împotriva creştinilor, închisă

adevarul.ro
copii soldati

Autorităţile din oraşul german Mainz au revocat licenţa de funcţionare a singurei grădiniţe musulmane din întregul land, pe motiv că promova ideologia salafistă a Frăţiei Musulmane, potrivit stirileprotv.ro.

Incidentul dă apă la moară populiştilor de extremă-dreapta, care o acuză pe Angela Merkel că şi-a pus în pericol ţara, deschizând larg porţile, în 2015, pentru aproape 900.000 de solicitanţi de azil, majoritatea musulmani.

Când închiderea unei grădiniţe se face în interesul copiilor, este limpede că acolo se întâmpla ceva rău. Autorităţile din Mainz au denunţat promovarea unor idei contrare Constituţiei germane şi valorilor democratice. Alarma a sunat încă din 2012, când Muhammad Al Ariffi, un predicator controversat, a început să participe la evenimentele societăţii care administrează grădiniţă.

Professor Susanne Schröter, expertă în Islam: „Este un notoriu predicator salafist al urii, nu știu cum s-o spun altfel, predică ura împotriva ne-musulmanilor, dar și a musulmanilor care nu-i împărtășesc viziunea. Pentru el, toţi aceștia sunt necredincioși.”

CITEȘTE ȘI: NU este nevoie de schimbări radicale. Dieta cu mere te ajută să scapi de kilogramele în plus

De curând, a ieşit la iveală faptul ca respectiva grădiniţa colaborează şi cu o altă figură a mişcării salafiste ultraconservatoare, care le citeşte copiilor cărţi nepotrivite.

Susanne Schröter: „În spatele acestor învăţături este un concept anti-integrare. Promovează o societate paralelă, în care sunt negate valorile societății.”

Combinaţia dintre copii de grădiniţă şi promovarea urii este una explozivă.

Susanne Schröter: „Acești copii sunt făcuți să creadă că trăiesc într-o țară inamică și că trebuie să strângă rândurile ca musulmani și să lupte. Acest lucru a creat deja probleme majore în școli.”

Societatea arabă care administra grădiniţa Al Nur respinge acuzaţiile de extremism şi va contesta în instanţă decizia.

Samy El Hagrasy, societatea Arab Nil Rhein: „Al-Arifi este un erudit sirian binecunoscut, oamenii din comunitatea noastră au zis că ar trebui să vină și aici, la noi.”

Grădiniţa Al Nur va fi închisă începând cu 1 martie. Copiii înscrişi acolo vor fi redistribuiţi către alte grădiniţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.