Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER: Bucureştiul are nevoie (şi) de perdele forestiere pentru combaterea poluării

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Ecologiştii somează Guvernul României, prin organismele conexe, să demareze înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie cu rol depoluant, in jurul Capitalei, conform Legii 289/2002, modificată și actualizată.

”Episoadele ingrijorătoare de poluare din această perioadă, ne determină să readucem în prima linie a discuţiilor, soluţiile Partidului Ecologist Român, recomandate de cel puţin zece ani. Gropile de gunoi de la periferia capitalei, traficul intens şi chiar norii de praf, aduşi de vântul puternic, aşa cum specialiştii punctează în aceste zile, constituie cauze ale valorilor ridicate de poluare, care situează Bucureştiul în topul celor mai poluate municipii din România.

Printre soluţiile recomandate de noi în programul ECO City, am evidenţiat necesitatea infiinţării a două  inele de perdele forestiere, pentru Bucureşti. Înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie în România, reprezintă o cauză de utilitate publică, fundamentate pe baza unor studii întocmite de organe de specialitate, înfiinţarea, finanţarea şi gospodărirea lor fiind reglementată prin Legea nr.289/15 mai 2002. În acest sens, somăm Guvernul României, prin ministerele Mediului, Apelor şi Pădurilor, Agriculturii, Transporturilor, administraţiile Municipală şi de Sector, precum şi Prefectul capitalei, să demareze procedurile legale pentru înfiinţarea a doua perdele forestiere de protecţie, cu rol depoluant în jurul Bucureştiului, urmând ca specialiştii în domeniu să stabilească lăţimea şi densitatea acestora.

Perdele forestiere de protecţie constituie o resursă naturală importantă, având rol de protecţie climatică dar si de reducere a vitezei vântului. Literatura de specialitate evidenţiază şi rolul de epurare microbiană, în special perdelele care au în componenţa lor conifere.”, a spus Dănuț Pop, președintele PER într-o declarație de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.