Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER: 'Vinovații să platească spitalizarea și recuperarea copiilor iar autoritățilesă modifice parametrii aceia normali care îi bagă pe elevi în spital!'

PER

"Scandalul deratizarilor de la Școala 133 din Bucuresti și de la Liceul Germandin Arad, reprezintă un motiv în plus de îngrijorare pentru toți parintii din Romania, pe langa absenta autorizatiei ISU ori conditiile rusionase ale toaletelor exterioare, care pun zilnic in pericol viata multor copii din Romania. Este strigator la Cer ca autoritatile să ridice din umeri ăn timp ce copiii nostri ajung la spital! Sunt substantele toxice aprobate de Ministerul Sanătății? Firmele implicate au respectat si folosit produsele intocmai normelor de utilizare? Au mai fost colaborari ale firmelor cu scolile?

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

Folosirea incorectă a substantelor toxice (cantitati mai mari decat recomandarile normelor de utilizare ale produsului) de catre agentii firmelor care au contract cu primariile sau scolile în cauză, dar si conducerile celor doua unitati de invatamant care nu a considerat necesar ca actiunea de deratizare/igienizare sa se realizeze în vacanta ori cu un weekend înainte, pentru a evita orice risc de expunere a copiilor la contactul cu substante toxice, sunt cauzele care au bagat copii in spital! Simplu! A cui este vina? Școlile sau firmele?

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Nu avem cum sa nu ne intrebam cine a permis accesul elevilor in salile de clasa la scurt timp dupa imprăștierea substanțelor otravitoare, desi există un regulament clar și cunoscut? Seara dai cu otrava și dimineața chemi copiii la cursuri? PER cere ca vinovații să-și asume plata tuturor cheltuielilor legate de spitalizarea si recuperarea tuturor elevilor afectati. Mai mult, cerem restabilirea valorilor ce definesc "parametri normali" din moment ce autoritatile ne spun ca masuratorile sunt bune iar copii ajung la spital. Se intelege, deci, ca valorile sunt realizate pentru un adult sanatos din moment ce profesorii nu au patiti nimic", se arată în comunicatul PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.