Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la firma care a declanșat Mega-SCANDALUL Panam Papers

bbc.co.uk
panama papers

Autorităţile panameze au desfăşurat vineri o nouă percheziţie într-un birou al cabinetului de avocatură Mossack Fonseca, aflat în centrul aşa-numitului scandal 'Panama Papers', a anunţat procurorul însărcinat cu ancheta, potrivit AFP.

Vezi și: Amestec SUA în treburile PSD? Cu ce oficial american s-a văzut în secret rivalul lui Dragnea

Percheziţia survine după ce autorităţile "au primit noi informaţii privind prezenţa posibilă în acest imobil a unor documente legate de administrarea firmei Mossack Fonseca", a declarat Javier Caraballo, procurorul însărcinat cu lupta împotriva crimei organizate. 

Operaţiunea vizează de asemenea căutarea de informaţii privind "companiile care într-un mod sau altul au fost citate de media ca posibile autoare ale unor delicte", a precizat Caraballo presei. 

În cadrul acestei noi percheziţii, "am găsit o mare cantitate de documente care ar aparţine companiei", a adăugat el. Însă, potrivit acestuia, cabinetul de avocatură îşi arhivează majoritatea documentelor în formă digitală în peste o sută de servere.

Vezi și: CUTREMUR în presă: Suspiciuni că Mihai Gâdea e COLONEL

Cabinetul de avocatură şi-a exprimat într-un comunicat "dispoziţia de a colabora în cadrul investigaţiilor în curs" şi a dat asigurări că documentele prezente în sediul său conţin 'informaţii' de care justiţia dispune deja. 

Sediul principal al Mossack Fonseca a fost deja percheziţionat timp de 27 de ore la 12 aprilie. 

Cele circa 11,5 milioane de documente ale cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, dezvăluite la începutul lunii aprilie de o sută de instituţii media din întreaga lume, au scos la lumină un amplu sistem de evaziune fiscală în care au fost implicaţi înalţi responsabili politici, sportivi sau miliardari.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.