Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții ale procurorilor anticorupție la Primăria Odesa: S-a ajuns în biroul primarului, doi afaceriști au fost reținuți

Gennadi Truhanov primar odesa

Procurorii de la Biroul Național Anti-corupție din Ucraina (NABU) au reținut trei persoane suspectate de crearea unei organizații criminale care a controlat funcționari ai Consiliului Municipal Odesa și de comiterea altor infracțiuni de corupție, anunță RBC-Ucraina, care citează serviciul de presă al NABU.

Anterior, presa din Odesa a relatat despre percheziții în Primăria Odesa, efectuate de angajați ai Biroului Național Anticorupție din Ucraina (NABU). Ofițerii NABU au efectuat percheziții în departamentele juridic și financiar ale primăriei din Odesa. De asemenea, au fost efectuate percheziții în biroul primarului din Odesa, Gennadi Truhanov, și în birourile adjuncților săi.

Potrivit investigației, "din toamna anului 2021, membrii organizației criminale au controlat problemele de dezvoltare din Odesa, dispunerea fondurilor bugetului local, precum și activitățile serviciilor publice și interacțiunea acestora cu sectorul privat al pieței".

"De fapt, organizația criminală a ținut sub control toate cheltuielile bugetare semnificative din Odesa și a coordonat principalele probleme de pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului municipal din Odesa", se arată în comunicat.

Potrivit NABU, aceste persoane au pus la punct un proces de mituire sistemică a funcționarilor și consilierilor din consiliul local, care asigurau adoptarea deciziilor necesare de către administrația locală.

Până în prezent, au fost demascați doi organizatori ai "schemei criminale" și confidentul lor. În prezent, sunt identificate și alte organizații implicate în aceste activități, a raportat NABU.

Surse ale RBC-Ucraina au confirmat că printre persoanele reținute se numără omul de afaceri din Odesa Boris Kaufman și partenerul său de lungă durată Alexander Granovski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.