Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii de amploare în Bistriţa-Năsăud şi Maramureş: Au fost decoperite 22 de arme letale şi peste 1.000 de cartuşe deţinute ilegal

perchezitii

22 de arme letale folosite la braconaj şi peste 1.000 de cartuşe deţinute ilegal, precum şi sute de componente de arme au fost ridicate de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare desfăşurate în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Conform unui comunicat al IGPR, şapte persoane au fost reţinute în acest caz, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 99: Alianța PĂCĂNELELOR! S-au întâlnit fătălăii noaptea ca hoții

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Bistriţa-Năsăud au efectuat, joi, 6 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni la regimul armelor şi al muniţiilor, la regimul vamal şi al materiilor explozive.

În cadrul activităţilor, au fost indisponibilizate 22 de arme (7 aflate în circuitul ilegal, iar celelalte, deţinute legal, ar fi fost folosite în activităţi ilegale), aproximativ 1.000 de cartuşe pentru arme militare, de vânătoare şi de tir sportiv, 1 kg de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive şi 800 de capse de iniţiere.

De asemenea, poliţiştii au ridicat şi sute de componente de armă (196 de paturi pentru armă, 60 de ulucuri pentru armă), o instalaţie artizanală de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vânat, precum şi 9 000 de euro.

Citește și: Traian Băsescu, după ieșirea fără precedent a lui Klaus Iohannis la adresa PSD: 'Îmi e greu să îl înțeleg. Eu le dădeam una peste ceafă miniștrilor'

În fapt, persoanele implicate ar fi achiziţionat arme şi muniţie din afara ţării, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României. Ulterior, le-ar fi folosit la acţiuni de braconaj.

Totodată, una dintre persoane este bănuită că ar efectuat fără drept operaţiuni de reparare, reglare şi înlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinaţia vânătoare, într-un atelier improvizat, la locuinţa sa fiind descoperite şi ridicate mai multe componente de armă.

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 65 de ani, au fost conduse la sediul Poliţiei, iar după audieri, faţă de acestea a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore. Vineri, acestea vor fi prezentate instanţei, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Activităţile au fost realizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.