Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi mai multe judeţe, în dosare cu prejudicii de milioane

perchezitii mascati

Poliţiştii efectuează miercuri 11 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu carne. 

"La data de 30 septembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 11 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Alba, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la şapte persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). 

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2013 - martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip "fantomă", ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului. 

Materia primă, în special porci vii, ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializate în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate "la negru", prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere. "Şapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun", se arată în comunicat. 

Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. La acţiune participă şi poliţişti din judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu.

***

Tot miercuri, poliţiştii din Vâlcea, cu sprijinul celor din Gorj, efectuează miercuri opt percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile societăţilor administrate de acestea, ele fiind bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1.167.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. 

Acţiunea poliţiştilor vizează probarea activităţii infracţionale a şapte persoane, patru bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani, precizează un comunicat al IGPR. 

Din cercetări a reieşit că reprezentanţii unei firme, cu obiect de activitate construcţii, ar fi creat un circuit evazionist, cu scopul eludării plăţii taxelor către bugetul de stat. În fapt, în perioada 2013 - 2015, aceştia ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de produse de la trei societăţi comerciale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.167.000 de lei. Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. 

Dosarul penal este instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.