Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERCHEZIŢII de amploare în Germania şi Marea Britanie. Sunt vizaţi apropiaţi ai SI din Siria

Percheziţii ale poliţiei au fost efectuate miercuri dimineaţa în mai multe apartamente din Germania şi Marea Britanie pentru a obţine dovezi în legătură cu două persoane suspectate că ar fi livrat ajutor umanitar fostului Front al-Nusra (ramura Al-Qaida din Siria), a anunţat Parchetul antiterorist german, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: A început procesul primului ceh care a vrut să se alăture jihadiştilor din SI

Cei doi suspecţi, ale căror nume sau ţară de provenienţă nu au fost dezvăluite, sunt acuzaţi că ar fi ajutat "ani de zile" această grupare, redenumită Fateh al-Sham după desprinderea oficială de Al-Qaida, organizând convoaie pentru a livra grupării jihadiste "ambulanţe, echipamente medicale, medicamente şi alimente" prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale "Medicină fără Frontiere" şi "Medicină cu Suflet", considerate apropiate cercurilor salafiste.

În Germania, percheziţiile au avut loc în vest, în Renania de Nord-Westfalia. Procurorii germani nu au precizat unde anume au loc percheziţii în Marea Britanie.

Germania se confruntă de mai mulţi ani cu o creştere a cercurilor salafiste şi a fost lovită anul trecut de mai multe atentate revendicate de gruparea Statul Islamic. Cel mai grav dintre ele a fost comis cu ajutorul unui camion pe 19 decembrie 2016 într-un târg de Crăciun din Berlin, atentat care s-a soldat cu 12 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.