Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii de amploare în șase județe - Zeci de persoane audiate după ce au băgat droguri în mai multe penitenciare

perchezitii

Douăzeci de persoane care aprovizionau cu droguri piaţa din judeţul Buzău, dar şi mai multe penitenciare, vor fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Buzău până la finalul zilei, după ce poliţiştii au organizat, joi, 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Buzău, Galaţi, Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, anunță news.ro.

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au făcut 32 de percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Galaţi, Brăila, Vrancea şi Tulcea, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi constituire a unui grup infracţional organizat.

”Din cercetări a reieşit că, din 2021 şi până în prezent, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 56 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională şi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi şi Brăila, pe care le-ar fi vândut în Buzău. De asemenea, o parte din droguri ar fi fost introduse, prin disimulare, în diverse penitenciare, unde ar fi fost vândute deţinuţilor", se arată într-un comunicat al IPJ Buzău, remis joi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 90 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (80 de grame de materie vegetală tocată şi 10 grame de pulbere de culoare albă), 40 de grame de cannabis, 45 de seminţe de cannabis, 11.400 de lei şi 19 telefoane mobile.

De asemenea, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi, au participat poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Galaţi, ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea, Brăila şi Tulcea, precum şi jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Buzău, Brăila, Galaţi şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.