Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERCHEZIŢII de amploare: Trupele speciale au descins la mai multe firme, într-un dosar cu prejudiciu de peste 5 milioane de lei

Pressalert.ro
Mascati

Un număr de 16 percheziţii au fost efectuate marţi de poliţişti, la sediile unor firme din judeţul Constanţa, într-un dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune privind achiziţionarea de îngrăşăminte chimice, cu un prejudiciu estimat la circa 5,2 milioane de lei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, potrivit Agerpres.

Şase persoane, dintre care doi inculpaţi şi patru suspecţi, au fost conduse şi audiate la sediul IPJ Constanţa, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Vezi şi: Parmezanul, noul PERICOL vizat de Organizația Mondială a Sănătății. Avertizări ca pentru tutun

"La data de 24 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au efectuat 16 percheziţii, pe raza judeţului Constanţa. În cauză, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziţie, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a 3 societăţi comerciale", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa. 

Conform acestuia, la efectuarea percheziţiilor au participat 29 de poliţişti, precum şi luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanţa. 

"Din investigaţii, a reieşit că este vorba despre societăţi tip fantomă, care au indus în eroare reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, prin achiziţionarea unor produse folosite în agricultură (îngrăşăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat şi nu au evidenţiat în documentele financiar contabile producţia agricolă obţinută în aceeaşi perioadă, aceasta fiind comercializată în numele şi pe seama altor societăţi comerciale, prejudiciind în acest fel bugetul de stat şi alte societăţi comerciale", au menţionat anchetatorii, adăugând că, în urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe documente financiar-contabile.

Vezi şi: Specialiştii dezvăluie secretul: Cum te poţi reorienta profesional la orice vârstă

Prejudiciul cauzat bugetului de stat şi altor societăţi comerciale este estimat la 5.159.806 de lei. 

"Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate", potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.