Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții DIICOT în București și Timișoara: prejudicu de peste 50 de milioane de euro

Inquam Photos / Octav Ganea
mascati

Procurorii DIICOT Timişoara au descins marţi dimineaţa la mai multe adrese din Timişoara şi Bucureşti pentru percheziţii într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, fals, uz de fals, delapidare cu consecinte deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Fosta conducere a fabricii AEM din Timişoara, una dintre cele mai importante fabrici de contoare din Europa (furnizează aproape jumătate din contoarele de pe piaţa de profil din Franţa), în frunte cu fosta directoare, Olimpia Moica, este pusă sub acuzare într-un amplu dosar de înşelăciune şi delapidare.

Practic a fost falsificată situaţia economică reală a firmei. Au fost trecute în contabilitate peste 800.000 de contoare ca fiind marfă finită pe stoc, însă acestea nu existau fizic. Mai mult, fosta directoare recompensa membrii grupului cu prime pentru performanţe economice, iar o parte din aceste sume se întorceau la familia ei, în baza unor contracte de împrumut fictiv, susţin surse din rândul anchetatorilor, informează News.ro.

Banii pentru funcţionarea Fabricii AEM au fost creaţi prin credite, prin neplata furnizorilor, precum şi cu complicitatea unor clienţi care ar fi plătit în avans o marfă ce nu exista.

Pe toată perioada derulării fraudei au fost menţinute aparenţele unei companii profitabile şi a unui important şi respectabil contribuabil, astfel că obligaţiile financiare către stat au fost achitate sistematic.

Olimpia Moica a condus Fabrica AEM timp de 15 ani.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timişoara şi vor fi cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare, înşelăciune şi prezentare acţionarilor cu rea-credinţă a unei situaţii financiare inexacte pentru ascunderea situaţiei reale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.