Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii DNA la Ministerul Educaţiei. UPDATE

mascati_perchezitii_95629700

Procurorii DNA fac luni percheziţii la Ministerul Educaţiei. Ancheta vizează proiectele POSDRU derulate de minister. Ar fi vizat, printre altele, proiectul "Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I". Perioada în care s-ar fi petrecut neregulile ar fi 2008-2009, când miniştri au fost Ecaterina Andronescu şi Daniel Funeriu. Vizată ar fi însă şi actuala conducere a Ministerului, care ar fi prelungit contracte păguboase.

Procurorii DNA ridică documente din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti, într-un dosar privind un proiect POSDRU.

Prejudiciul se ridică la 18,5 milioane de lei. S-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru fapte de corupţie.

UPDATE: Brigada Specială a Jandarmeriei a închis strada pe care se află sediul ministerului. Două persoane care au încercat să plece din clădire la sosirea procurorilor au fost obligate de jandarmi să rămână în clădire.

Secretarul general al ministerului s-ar afla printre suspecţi, anunţă B1 TV. Există indicii că documentele ar fi fost refăcute pentru a se ascunde anumite lucruri. Unii angajaţi ar fi vrut să fugă cu laptopurile pe care se aflau documente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.