Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii la o grupare de români specializată în înşelăciune şi spălare de bani: Au păcălit peste 100 de persoane din Europa cu trei milioane de euro

perchezitii

Mai multe percheziţii au avut loc la o grupare specializată în înşelăciune şi spălare de bani, mai mulţi români fiind suspectaţi că au postat anunţuri fictive pe internet prin care au păcălit peste 100 de persoane din Europa, prejudiciul ridicându-se la trei milioane de euro.

La data de 13 iulie 2022, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au efectuat 6 percheziții domiciliare, la locuințele a 6 persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălarea banilor.

Cauza penală a fost deschisă în urma transmiterii de către autoritățile din Spania a unui ordin european de anchetă, care privește mai mulți cetățeni români cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi fost implicate în deschiderea unui număr mare de conturi bancare, ce ar fi fost folosite ulterior pentru diferite transferuri de bani, obținuți prin inducerea în eroare a unor persoane, prin postarea de anunțuri fictive.

În cauză, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 stick-uri de memorie, 3 laptop-uri, 2 telefoane și 16 cartele SIM/suporturi cartelă.

Persoanele bănuite au fost conduse, în baza mandatelor de aducere, la sediile S.C.C.O. Vâlcea și B.C.C.O. Pitești, în vederea audierii.

La activități, au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – S.C.C.I., polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea și Sibiu, 4 reprezentanți ai Ambasadei Spaniei la București și ai autorităților din Spania, precum și un reprezentant al EUROPOL.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și al Inspectoratului Județean de Jandarmi „General de brigadă Ștefan Buterez” Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.