Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în București și alte două județe din țară într-un dosar de evaziune fiscală cu cereale / La cât se ridică prejudiciul

breaking news

Polițiștii au făcut 7 percheziții domiciliare în Constanța, Călărași și București, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,8 milioane de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au făcut luni 7 percheziții domiciliare, la locuințele a 3 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la punctul de lucru al unei firme.

Perchezițiile au avut loc în județele Constanța, Călărași și în municipiul București.

În perioada 2018 – 2019, cele 3 persoane, administratori ai unei firme, sunt bănuite că ar fi efectuat operațiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile ori în alte documente legale, prin aceasta fiind cauzat, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, reprezentând impozit pe venit, impozit pe profit și TVA.

Totodată, în aceeași calitate și în aceeași perioadă de timp, cele trei persoane sunt bănuite că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social al societății comerciale, într-o comună din județul Constanța, ca urmare, organele fiscale fiind în imposibilitate de a realiza activitatea de control.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile și date informatice de interes în cauză.

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 43 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța, urmând ca marți să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.