Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în București și Brăila - Au delapidat îngrășăminte și pesticide de 7,2 milioane de lei (VIDEO)

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Polițiștii și procurorii DIICOT fac marți opt percheziții domiciliare în București și Brăila într-un dosar de delapidare în care prejudiciul ajunge la 7,2 milioane de lei.

Astăzi, 28 noiembrie, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 8 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Brăila, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieșit că cinci persoane (trei persoane fizice și două persoane juridice) ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în mod coordonat, în perioada august 2022 - februarie 2023, delapidând, sub forma însușirii, cantități de îngrășăminte și pesticide din patrimoniul unei societăți comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat.

Pentru a da o aparență de legalitate operațiunilor efectuate, una dintre persoanele cercetate (la instigarea alteia), cu prilejul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, ar fi întocmit documente (comenzi), în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Totodată, persoanele juridice, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi ajutat membrii grupului infracțional să-și însușească bunurile delapidate, înregistrându-le în documentele contabile ca achiziții, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.