Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în București și două județe - A fost descoperită o rețea care exploata cerșetorii din Gara de Nord

diicot

Miercuri dimineață, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Argeș și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de persoane și complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.

Potrivit DIICOT, în baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2023, pe raza municipiului București, a fost constituit un grup infracțional organizat format din opt membri, având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și trafic de persoane.

Astfel, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei suspecți, inițiatorii grupului infracțional, au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi mai multor persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 50% și 100 %., iar pentru recuperarea datoriilor și implicit obținerea unor foloase materiale necuvenite au recurs la amenințări, intimidări și chiar la violență fizică exercitate în mod direct sau prin intermediul celorlalți membri ai grupului infracțional.

Cerșetori din Gara de Nord, exploatați

De asemenea, în aceeași perioadă, aceștia au recrutat din zona Gării de Nord a municipiului București persoane fără adăpost, lipsite de mijloacele materiale necesare traiului zilnic , cu un nivel precar de educație, cu afecțiuni psihice ori vicii și prin diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, supravegherea și controlarea activităților întreprinse, agresiuni fizice, intimidări și amenințări) le-au exploatat prin ținerea în stare de aservire, obligându-le la practicarea cerșetoriei în folosul lor material.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

La acțiune participă şi polițiști din cadrul BCCO Pitești și SCCO Dâmbovița precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.