Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii în Bucureşti şi Giurgiu: Poliţiştii au acţionat într-un dosar de camătă şi şantaj/ VIDEO

Pressalert.ro
Mascati

O familie din București a împrumutat, în urmă cu 5 ani, suma de 1.000 de euro de la cămătari, iar aceștia i-au cerut, din 2018, dobândă între 300 și 500 de euro lunar, prin amenințări și șantaj. Polițiștii au intervenit și au pus în aplicare patru mandate de percheziție în Capitală și în Giurgiu.

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie, în Capitală şi în judeţul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, şantaj şi camătă.

Poliţiştii Secţiei 26 au fost sesizați, la sfârșitul lunii august, de către o femeie din Capitală că în 29 iulie 2020, în jurul orei 11.00, un bărbat pe care îl cunoştea, i-a smuls geanta iar, din interior, un portofel în care se afla suma de 800 lei și telefonul mobil, în timp ce se afla în fața blocului unde locuiam în sectorul 4.

Aceasta a spus că a fost ameninţată cu acte de violență fizică și cu moartea.

„În urma cercetărilor făcute de polițiști, a rezultat că victima, împreună cu partenerul său, în urmă cu cinci ani, au împrumutat 1.000 de euro, cu dobândă tip camătă, de la bărbatul în cauză, ulterior acesta, în perioada 2018 – 2020, recurgând la ameninţări cu moartea și cu acte de violență fizică asupra celor doi, pentru a îi remite lunar sume de bani cuprinse între 300 și 500 de euro, reprezentând un folos patrimonial injust cu titlu de camătă lunară pentru împrumutul solicitat”, au transmis, joi, reprezentanții Poliției Capitalei.

Miercuri, poliţiştii au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, unde au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie pentru cauză, precum și obiecte contondente și un pistol tip airsoft.

Bărbatul acuzat de tâlhărie calificată, șantaj și camătă a fost depistat şi dus pentru audieri.

Din extinderea cercetărilor, polițiștii au informații că alte trei persoane sunt victime ale infracţiunii de camătă.

Cercetările continuă în acest caz, pentru tâlhărie calificată, şantaj şi camătă, iar cel acuzat a fost reţinut, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.