Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERCHEZIŢII în Bucureşti şi Ilfov: Afaceri din construcţii, vizate

mascati1

Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare marţi nouă mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul materialelor de construcţii, cu un prejudiciu estimat la circa 1,7 milioane de lei. 

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată, precum şi scoaterea nelegală a unor lichidităţi sub aparenta achitare a contravalorii unor bunuri sau servicii", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB). 

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.700.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor de aproximativ 4.400.000 de lei. 

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei. 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.