Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții în forță ale polițșiștilor și DIICOT - Traficanți care vindeau droguri în zona cluburilor și cazinourilor din Brăila și Buzău, reținuți

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Percheziții în forță ale polițșiștilor și DIICOT - Traficanți care vindeau droguri în zona cluburilor și cazinourilor din Brăila și Buzău, reținuți

Cinci traficanți care vindeau droguri de mare risc consumatorilor din Brăila și Buzău au fost prinși, iar anchetatorii au decis reținerea lor. Procurorii DIICOT arestarea lor preventivă.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii DIICOT Buzău, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, cinci persoane ar fi vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 de lei pentru o doză. Două dintre persoanele cercetate ar fi acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri, vânzarea substanțelor interzise realizându-se în incinta sau în imediata apropiere a acestora.

Una dintre persoane a fost depistată în Buzău

De asemenea, una dintre persoane a fost depistată, în seara de 17 februarie 2024, în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc), în scopul comercializării.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în județele Buzău și Brăila, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), un grinder, un cântar, 8 telefoane mobile, 4.700 de lei şi 2.800 de euro, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus duminică reținerea a cinci persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.