Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții mamut la activiștii de mediu din Germania: atacau pompe de benzină și blocau aeroporturile - VIDEO

Poliția germană a făcut mai multe percheziții la activiștii de mediu de la gruparea Last Generation (Ultima generație) din Germania, transmite Reuters. Gruparea a ținut recent prima pagină a ziarelor germane prin blocarea unor piste de aterizare și vandalizarea unor muzee.

Poliția germană a anunțat că a efectuat marți percheziții în cel puțin unsprezece reședințe din Germania, în cadrul unei anchete privind grupul de activiști pentru climă Letzte Generation, sau Ultima Generație.

Grupul a devenit cunoscut în ultimele luni pentru că a blocat pistele aeroporturilor și a aruncat cu mâncare în ramele unor opere de artă celebre.

Purtătoarea de cuvânt a grupului, Carla Hinrichs, a confirmat perchezițiile pe Twitter, spunând că este "înfricoșător când poliția îți cotrobăie prin dulap". Cu toate acestea, ea a adăugat: "Credeți că ne vom opri acum?".

Autoritățile au declarat că au confiscat laptopuri și telefoane mobile, acuzând grupul că este legat de o "asociație criminală".

Cyrill Klement, un procuror din Neuruppin, la nord de Berlin, a declarat că ancheta are legătură cu o acțiune împotriva rafinăriei de petrol PCK Schwedt în aprilie anul trecut.

La un moment dat, au fost întrerupte fluxurile de petrol către uzina de la granița cu Polonia, care furnizează 90% din combustibilul Berlinului.

Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat gruparea de tactici "periculoase" și "de neînțeles".

La rândul său, grupul afirmă că va continua să atragă atenția asupra modului în care dezastrul climatic va afecta generația lor și pe cele de după ei, întrucât consensul științific este că acesta va provoca milioane de morți și distrugeri pe scară largă în următoarele decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.