Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii MASIVE în Bucureşti şi alte trei judeţe: Falsificatori de bani, luaţi cu ASALT de DIICOT

europafm.ro
teanc bani euro

Poliţiştii au făcut, marţi, cinci percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificarea de bani. Persoanele vizate sunt bănuite că au înşelat cel puţin 15 persoane de la care au cumpărat diferite bunuri pe care le-au plătit cu bani falşi.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, NEMULŢUMIT de parteneriatul cu SUA: Ce i-a REPROŞAT ambasadorului Hans Klemm

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, cu sprijinul  Direcţiei Operaţiuni Speciale, au făcut, marţi, cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea de fals de monedă, scrie NEWS.RO.

În perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, membrii grupului ar fi achiziţionat diverse bunuri de pe site-uri de anunţuri online, în special telefoane mobile, cu preturi cuprinse intre 500 şi 1.000 euro, pe care le-au achitat cu bancnote contrafăcute din cupiura de 100 euro.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au acţionat coordonat pe raza mai multor judete, respectiv Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Buzău, Focşani, Sibiu, Vâlcea, Olt, Bihor, Ilfov precum şi pe raza municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: Dragnea 'IA LA ROST' Banca Naţională: Liderul PSD cere EXPLICAŢII pe nivelul ridicat al inflaţiei - VIDEO

Potrivit anchetatorilor, suspecţii stabileau întâlnirile cu cei de la care cumpărau bunurile la ore târzii, după lăsarea întunericului, cu scopul de a îngreuna o eventuală identificare a lor.

În comunicăriile purtate cu persoanele vătămate, membrii grupului au folosit cartele pre pay doar pentru a contacta persoanele ce aveau anunturi postate pe site-uri de vânzări on-line, iar după săvârşirea infracţiunilor aceste cartele pre pay erau dezactivate. În activitatea infracţională membrii grupului au folosit mai multe autoturisme, până în prezent fiind identificat un număr de 6 autoturisme, având acelaşi scop, respectiv, îngreunarea identificării acestora”, anunţă DIICOT.

Prin activitatea lor, membrii grupării ar fi prejudiciat 17 persoane, cu sume totale de peste 10.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM şi 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuţi.

Citeşte şi: Problemele din justiţie l-au SĂRĂCIT: Ce avere mai are consilierul premierului Dăncilă

La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.