Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Performanță pentru handbalul masculin românesc: Două echipe calificate în optimile EHF European Cup

hcm minaur baia mare

Echipele românești de handbal masculin CS Minaur Baia Mare și CSM Focșani s-au calificat sâmbătă seara în optimile EHF European Cup, ambele reușind să acceadă la limită în faza următoare, în fața adversarelor din Serbia, RK Partizan Belgrad, respectiv Islanda, Haukar, transmite Mediafax.

Minaur Baia Mare a început manșa retur cu un handicap de 4 goluri, după ce săptămâna trecută fusese învinsă la Belgrad cu 30-26 (15-13). Pentru a se califica, băimărenii aveau nevoie de o victorie la 4 sau 5 goluri, pe care au obținut-o după un meci plin de dramatism, pe care l-au rezolvat abia în a doua parte a reprizei secunde.

Golgheterul băimărenilor și motorul echipei în acest meci a fost cehul Milan Kotrc, care a marcat 12 goluri, din care 6 de la linia de 7 metri. S-a evidențiat și portarul Barna Buzogany, care a avut 10 intervenții reușite.

Minaur s-a impus cu 28-23 (12-10) și a obținut meritat calificarea în fața celor de la RK Partizan Belgrad.

Cealată echipă românească implicată în această fază a competiției, CSM Focșani, a pierdut partida din deplasare, din Islanda, în fața celor de la Haukar, cu scorul de 27-26 (10-14), însă au obținut calificarea datorită victoriei de pe teren propriu, din urmă cu o săptămână, cu 28-26, scorul general fiind astfel 54-53 pentru moldoveni.

CSM Focșani a făcut o primă repriză liniștitoare, intrând la vestiare cu un avans de 4 goluri. Finalul meciului a fost unul tensionat, islandezii reușind să marcheze în ultimul minut 3 goluri. Din fericire, Krstevski a marcat și el un gol important, în condițiile în care focșănenii au jucat cu 2 oameni mai puțin ultimul minut.

Golgheterul moldovenilor a fost Bogdan Rață, cu 6 goluri.

Potaissa Turda, a treia echipă care reprezintă România în șaisprezecimi, va juca pe teren propriu meciul retur cu kosovarii de la KH Besa Famgas. În prima manșă, turdenii au fost învinși cu 30-28.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.