Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu a decapitat conducerea CNAS, dar este risc major să nu mai avem rețete compensate și să scoatem bani din buzunar

Agerpres
CNAS

CNAS are conturile goale și a cerut bani din Fondul de rezervă. Ministerul de Finanţe dă bani cu ţârâita, deşi până la sfârşitul anului mai e nevoie de aproape trei miliarde de euro pentru a acoperi seviciile medicale.

Bolnavii români sunt prinși la mijloc și de data această. Conturile CNAS sunt goale. Ministerul de Finanțe dă cam 10% din necesarul de bani, însă nici aceștia nu se știe când vor fi dați, potrivit Antena3.

Este un mister total în ceea privește finanțarea programelor națioanle de sănătate. CNAS evita să dea cărțile pe față, iar Ministerul Sănătății s-a spălat pe mâini, spune că nu e bucătăria lor.

În schimb managerii de spitale se fac că nu au nicio probelma. Unii au bani în conturi, așa cum a recunoscut CNAS, și nu cumpără medicamente. Posibil să-i păstreze pentru salarii, având în vedere că este o mare incertitudine legată de finanțare.

CNAS a recunoscut că a cerut bani din fondul de rezervă și solicită urgentarea rectificarii bugetare pentru a ieși din impas.

În luna august, premierul Marcel Ciolacu schimbat conducerea CNAS

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit, la jumătatea lunii august, pe liderul PNL Sector 3, Andrei Baciu, în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Decizia a venit după ce premierul îi ceruse ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, într-o ședință de Guvern, să dispună reformarea CNAS, iar surse politice au speculat că schimbarea va începe cu o nouă conducere. CNAS era condusă de Adela Cojan, apropiată de liberali, care înainte să ajungă în conducerea instituției a fost director executiv la un spitalul privat din Sibiu.

Totodată, la finalul lunii trecute, Marcel Ciolacu aprobat un memorandum prin care a suplimentat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, precizând că „acest fapt va permite acoperirea cheltuielilor cu medicii de familie, plus diferenţele de cost la programe naţionale şi medicamente".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.